
En primer lloc, posaré la definició:
Són unes cèl·lules sorprenents el destí de les quals encara no s'ha "decidit". Es poden convertir en una gran varietat de cèl·lules per mitjà d'un procés conegut com la "diferenciació".
En les primeres etapes del desenvolupament humà, les cèl·lules mare a l'embrió es "diferencien" en tots els tipus de cèl·lules del cos - cervell, ossos, cor, músculs, pell,....
Tals cèl·lules romanen indiferenciades, però els científics confien que, amb l'estímul bioquímic adequat, assoliran que es transformin en gairebé tots els tipus de cèl·lules que es necessitin per als tractaments de substitució de teixit. En altres paraules, veuen les cèl·lules mare com una possible font inesgotable de “peces de recanvi”.
Els científics estan fascinats davant la possibilitat d'aprofitar l'espectacular força natural d'aquestes cél·lules per curar moltes malalties diferents com per exemple el Parkinson o l'Alzeimer, així com també substituir algún tipus de teixit .
Tot això sembla molt bonic, però quin incovenient hi ha?
Doncs que al fer el procés d'extracció de les cél·lules mare i obtenir-les es destrueix l'embrió.
Si el que es pretén és guarir malalties hereditàries, aquest tipus de clonació —a part de resultar moralment repugnant a moltes persones— pot ser inútil. L'Acadèmia Nacional de Ciències afirma en el seu resum sobre el problema del rebuig immunològic: “Perquè les cèl·lules trasplantades puguin utilitzar-se en la medicina regenerativa, primer cal descobrir la forma que el cos no les rebutgi. Aquest és un dels majors reptes que s'afronten en aquest camp de la investigació”.
L'informe "Stem Cells and the Future of Regenerative Medicine" indica: “Si no s'entén bé el nivell de coneixements arribats en aquest camp, pot tenir-se la falsa impressió que l'aplicació clínica generalitzada de les noves teràpies és una realitat imminent.
Com hem vist, no només comporta el risc de que el cos les rebutgi, sinò de que a més a mes, el fet d'obtenir-les provoca un abort. Jo, estic en contra d'aquest mètode. Avui día, la ciència avança tant, que existeixen altres solucions alternatives abans que recòrrer a les cél·lules mare, com per exemple alguns fàrmacs.
Aquest debat sobre les cèl·lules mare ha dut a científics i a no científics per igual a plantejar-se qüestions profundes relacionades amb el tema.
*La imformació sha extret en part de wiquipèdia i també és pròpia. Les fotos pertanyen a les seguents webs:
-http://www.ecojoven.com/uno/05/celulasm.html
-www.madrimasd.org/.../celulasmadre/ecojoven.htm
1 comentario:
wenasssss wapisssimaaa cmo eta¿?¿?
epero k muy biennnn como siempre..xddd
T'ha quedat molt be .... wenu si viene de ti todo sale bien.... jeje
Weno wapa dew T K M !!!!! 4E
dew
Publicar un comentario